DOPRAVNÝ ÚRAD

    Ochrana osobných údajov

    V Bratislave, dňa 25.05.2018                                                                                                                                                      Číslo: 12711/2018/P-1

     

    Informácie, ktoré Dopravný úrad sprístupňuje
    podľa ustanovenia § 60 ods. 1 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

     

    IDENTIFIKAČNÉ ÚDAJE A KONTAKTNÉ ÚDAJE DOPRAVNÉHO ÚRADU

    Prevádzkovateľ: Dopravný úrad 
    Poštová adresa:Letisko M.R.Štefánika,
    823 05 Bratislava
    IČO:42355826

     

    Poskytovanie informácií pre média:
    email: nsat@nsat.sk

    Kontakty: Telefónny zoznam Dopravného úradu

    PRACOVISKÁ DOPRAVNÉHO ÚRADU

    Divízia dráh a dopravy na dráhach

    Poštová adresa:Letisko M.R.Štefánika, 823 05 Bratislava
    Pobočky:Prístavná 10, 821 09 Bratislava
    Štefániková ul. č. 60, 041 50 Košice
    Horný Val 65/28, 010 01 Žilina

    Divízia civilného letectva

    Poštová adresa:Letisko M.R.Štefánika, 823 05 Bratislava

    Divízia vnútrozemskej plavby

    Poštová adresa:Letisko M.R.Štefánika, 823 05 Bratislava
    Pobočky:Prístavná 10, 821 09 Bratislava
    Ostrov sv. Alžbety 3098, 945 01 Komárno
    Horný Val 65/28, 010 01 Žilina
    Slnečná 24, 040 01 Košice

     

    STRÁNKOVÉ HODINY

    Podateľňa: Stránkové hodiny podateľne

    Pokladňa: Stránkové hodiny pokladne

    Organizačné útvary: Stránkové hodiny organizačných útvarov

     

    KONTAKTNÉ ÚDAJE ZODPOVEDNEJ OSOBY

    Meno a priezvisko: Ing. Dušan Knap
    Telefónne číslo: 02/48 777 502
    E-mail : ooudu@nsat.sk

     

    INFORMÁCIE O ÚČELOCH SPRACÚVANIA,

    NA KTORÉ SÚ OSOBNÉ ÚDAJE URČENÉ

     

    Dopravný úrad spracúva osobné údaje na účel plnenia úloh a výkonu pôsobnosti Dopravného úradu podľa zákona č. 402/2013 Z. z. o Úrade pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb a Dopravnom úrade a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 513/2009 Z. z. o dráhach a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 514/2009 Z. z. o doprave na dráhach v znení neskorších predpisov, zákona č. 143/1998 Z. z. o civilnom letectve (letecký zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 338/2000 Z. z. o vnútrozemskej plavbe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákona č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, a súvisiacich príslušných právne záväzných aktov Európskej únie a medzinárodných zmlúv, ktorými je Slovenská republika viazaná.

     

    KONTAKTNÉ ÚDAJE ÚRADU NA OCHRANU OSOBNÝCH ÚDAJOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY

     Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
    Adresa:Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika
    IČO: 36064220
    Podateľňa:pondelok – štvrtok:   8:00 – 15:00
    piatok:                         8:00 – 14:00
    Telefonické konzultácie v oblasti ochrany osobných údajov:Utorok:  8:00 do 12:00
    +421/2/3231 3220
    Hovorca:mobil: 0910 985 794
    e-mail:hovorca@pdp.gov.sk
    Fax:+421 2 32313234
    Email:statny.dozor@pdp.gov.sk
    Sekretariát úradu+421 2 323 132 14
    Predsedníčka úraduSoňa Pӧtheová
    Sekretariát predsedu úradu +421 2 323 132 11
    Podpredsedníčka úraduAnna Vitteková
    Kancelária úraduJana Haraszti – riaditeľka
    Odbor kontroly spracúvania osobných údajovTatiana Valentová – vrchná inšpektorka
    Odbor správnych konaní a osobitných registráciíJuraj Mičura – riaditeľ

    Pre poskytovanie informácií podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v znení neskorších predpisov: info@pdp.gov.sk*

    webové sídlo: webmaster@pdp.gov.sk

    * Na podávanie žiadostí o poskytnutie informácie podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v znení neskorších predpisov využite on-line formulár.

    Nová emailová adresa, prostredníctvom ktorej Vám bude Úrad na ochranu osobných
    údajov Slovenskej republiky poskytovať poradenstvo v oblasti ochrany osobných údajov; je určená pre deti, mládež, študentov, učiteľov, rodičov, ktorí majú podozrenie, že ich osobné údaje boli zneužité: e-mail: ochrana@pdp.gov.sk

    INFORMÁCIA O PRÁVE PODAŤ NÁVRH NA ZAČATIE KONANIA PODĽA § 100 ZÁKONA Č. 18/2018 Z. Z. O OCHRANE OSOBNÝCH ÚDAJOV A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV

    Dotknutá osoba má právo podať Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov podľa ustanovenia § 100 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

    Účelom konania o ochrane osobných údajov je podľa ustanovenia § 99 ods. 1 zákona
    č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov zistiť, či došlo k porušeniu práv fyzických osôb pri spracúvaní ich osobných údajov alebo došlo k porušeniu tohto zákona alebo osobitného predpisu v oblasti ochrany osobných údajov, a v prípade zistenia nedostatkov, ak je to dôvodné a účelné, uložiť opatrenia na nápravu, prípadne pokutu za porušenie tohto zákona alebo osobitného predpisu pre oblasť ochrany osobných údajov.

    Vzor návrhu na začatie konania o ochrane osobných údajov je uverejnený na webovom sídle Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

    INFORMÁCIA O PRÁVE DOTKNUTEJ OSOBY ŽIADAŤ O PRÍSTUP K OSOBNÝM ÚDAJOM, KTORÉ SA JEJ TÝKAJÚ, ICH OPRAVU, VYMAZANIE ALEBO OBMEDZENIE ICH SPRACÚVANIA

    Dotknutá osoba má právo žiadať od Dopravného úradu prístup k osobným údajom, ktoré sa dotknutej osoby týkajú podľa § 61 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

    Dotknutá osoba má právo žiadať od Dopravného úradu opravu, vymazania alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, ktoré sa dotknutej osoby týkajú podľa § 62 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

    Na žiadosť dotknutej osoby je podľa § 60 ods. 2 písm. a) až d) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov Dopravný úrad povinný poskytnúť v osobitných prípadoch dotknutej osobe informácie o právnom základe spracúvania osobných údajov, o dobe uchovávania osobných údajov; ak to nie je možné, informáciu o kritériách jej určenia, o kategóriách príjemcov osobných údajov, a to aj v tretej krajine a medzinárodnej organizácii a o iných skutočnostiach, najmä ak sa osobné údaje získali bez vedomia dotknutej osoby.

     

     

    © Dopravný úrad / Transport Authority | Mapa stránok | RSS W3C Validation

    Dodávateľ portálového riešenia